Extremt höga priser på el, hur ska du tänka?

Det har nog inte undgått någon att Sveriges elpriser rusat på sistone, och anledningarna till det är flera. Detta har slagit hårt på hushåll och företag med rörliga elpriser.

I denna artikel ger vi dig tips och idéer på hur du kan göra för att sänka dina elkostnader och klara dig denna vinter.

En för hög elförbrukning leder till höga elutgifter som kan resultera i att du inte har pengar till annat i vinter, så fortsätt läs för vidare tips.

Se över din elförbrukning

Den största elkostnaden i villor och hus brukar vara uppvärmning.

Kolla hur varmt du har det i huset och hur mycket du kan spara på att dra ner värmen någon/några grader.

Ofta har vi högre värme än som behövs i huset, och kan enkelt sänka värmen lite utan att det blir obehagligt kallt.

Värmeljus kan dessutom ge mer värme än man kan tro, och har du en braskamin att elda i får du bra värme utan att använda el.

Tänk på att släcka alla lampor i rum du inte vistas i, dra ur sladdarna på TV, dator och liknande när du inte använder dem. Låt ugnen vara öppen när du är klar, för att låta värmen från den komma ut i huset. Det kanske känns fånigt, men med dagens elpriser sparar du in mycket pengar på att tänka en extra gång.

Se över ditt elavtal

Utöver att minska din elförbrukning är det viktigt att se över ditt elavtal. Vad du har för avtal och vad du betalar för din el har stor inverkan på dina elutgifter.

Elbolagen är mån om att få dig som kund och erbjuder ofta speciella erbjudanden om du byter bolag. Därför är det viktigt att du jämför elbolagen du kan välja mellan för att hitta ett elavtal som passar just dig.

Lämna en kommentar

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780