Lån

Bolån

Ett bolån är ett lån med säkerhet. Banken har säkerhet, även kallat pant, i bostaden för lånet. Om låntagaren inte kan betala tillbaka lånet så kan banken gå via kronofogden och tvinga igenom en försäljning av bostaden. Banken får då sina pengar tillbaka.

Privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att banken inte har någon pant eller säkerhet för ditt lån. Därmed finns ingen säkerhet för banken att tvångsförsälja om lånet inte betalas tillbaka. Ett sådant lån blir en högre risk för banken och därmed blir räntan högre för lån utan säkerhet.

Privatlån lämpar sig väl för att finansiera renoveringar, nya vitvaror och hela eller delar av kontantinsatsen.

Jämför alltid flera olika långivare och banker först, innan du lånar. Det kan spara dig massor av pengar i form av lägre räntekostnader på ditt privatlån.

Snabblån

Snabblån är också en typ av lån utan säkerhet. Skillnaden mot ett vanligt privatlån är att snabblån tas på mindre belopp, betalas ut direkt och har en betydligt högre ränta än privatlån.

Snabblån är vanligtvis något man bör undvika men i vissa fall kan de vara bra att använda. Om en kylen eller frysen går sönder exempelvis, då kan man behöva pengar snabbt för att kunna köpa nya vitvaror innan all maten blir förstörd.

Innan du tar et snabblån bör du göra en jämförelse av olika långivare först så att du får den lägsta möjliga räntan och de bästa möjliga villkoren.

Renoveringslån

Ett renoveringslån är i regel ett privatlån. Det är ett lån som du kan använda till vad du vill, exempelvis renovering. Lånet kan vara alltifrån …
Läs vidare
Privatlån

Privatlån

Vad är ett privatlån? Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att banken inte har någon annan säkerhet för lånet än att du med …
Läs vidare

Vad är bolån med räntetak?

Vad är fördelen med räntetak? Är det samma sak som att binda räntan? Nej, men samtidigt ja. Vi går igenom skillnader och fördelar med räntetak.
Läs vidare

Senaste nytt från bloggen

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780