För dig som äger eller funderar på att köpa en bostadsrätt

För dig som äger eller funderar
på att köpa en bostadsrätt

Information, guider och tips på vad som gäller, hur det fungerar och vad du får göra i din bostadsrätt

Guiden om hur ett köp av bostadsrätt går till

Har du inte köpt en bostadsrätt tidigare så kan det vara lite förvirrande och läskigt, det handlar om väldigt mycket pengar. Men det är inte så komplicerat som du kanske tror, vi har skrivit en guide som går igenom allt, steg för steg, så att du kan vara väl förberedd.

Såhär fungerar ett bolån

Dom allra flesta som köper en bostadsrätt behöver ta ett bolån. Ett bolån är en typ av lån som är till för just boenden och har oftast en lägre ränta än ett vanligt privatlån. Det kommer också med vissa villkor. Här kan du läsa allt om hur ett bolån fungerar.

Hitta den bästa hemförsäkringen

En hemförsäkring skyddar mot saker som inbrott och brand. Men alla hemförsäkringar är olika och det finns tillägg man kan ha som skyddar ytterligare. Vi har skrivit ihop en guide på allt detta så att du kan hitta den bästa hemförsäkringen för ditt boende.

Det här får du inte göra i en bostadsrätt

I en bostadsrätt har man många rättigheter och det är inte mycket man inte får göra. Men om ni planerar att rusta bostaden så kan det vara bäst att hålla koll på vad som gäller innan kofoten åker fram. Den här guiden går igenom vad ni får, och inte får, göra.

Senaste nytt från bloggen

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780