Så undviker du mossa på taket

När mossa växer på taket ökar risken för att det ska uppstå fuktskador. Förutom att mossa kan leda till att takplattorna får skador ser mossiga tak mindre inbjudande ut. Därför är det viktigt att du gör det du kan för att förebygga att mossan växer och åtgärdar det så snart som möjligt. I det här inlägget kan du läsa mer om de bästa sätten att undvika mossa på taket.

Taktvätt är mest effektivt

Det bästa sättet att ta itu med mossa på taket är genom att tvätta bort den. För att få bort mossan bör du använda dig av ett effektivt medel som tar död på mossan. Men det krävs också att du skrapar bort mossan eller använder en högtryckstvätt för att göra dig av med den ordentligt. Eftersom det krävs starka medel och du måste ta dig upp på taket för att göra dig kvitt mossan kan det vara skönt att överlåta uppgiften till de som är proffs och håller på med taktvätt till vardags. De som erbjuder taktvätt vet vad som krävs för att få bort mossan på ett effektivt sätt och de har både kunskapen, erfarenheten och de rätta medlen och verktyg som behövs. Därför kan det vara värt att överväga att anlita hjälp.

Högre risker för mossa på taket

Det finns flera orsaker till att det ska växa mossa på dina takplattor vilket kan vara bra att ha i åtanke. Till att börja med trivs mossa inte i direkt solljus och därför tenderar den att växa fram bättre i skuggan. Sedan kan det också vara bra att veta att takpannor eller plattor som inte har någon beläggning släpper igenom mer fukt vilket gör att mossan börjar att växa eftersom den trivs som bäst i en fuktig miljö.

Kostnaden blir liten för en bostadsrättsförening

Att tvätta taket i bostadsrättsföreningen innebär en förhållandevis liten kostnad eftersom kostnaden i teorin fördelas på samtliga bostadsrätter. Att hålla taket rent är en god investering för föreningen eftersom det håller uppe marknadsvärdet på bostadsrätterna och håller taket i gott skick.

Lämna en kommentar

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780