Skaffa swimmingpool till din bostadsrätt

Att skaffa en swimmingpool till sin bostadsrätt kan verka som en dröm som går i uppfyllelse för många. Tänk att kunna simma varje dag utan att behöva åka till ett simhall. Men att ha en pool i sin bostadsrätt innebär också vissa saker att tänka på. Nedan kommer vi att gå igenom saker som är bra att tänka på när du ska skaffa en pool, om du behöver tillstånd eller inte samt annat som kan vara bra att känna till om att skaffa swimmingpool till sin bostadsrätt.

Att tänka på innan du skaffar swimmingpool till din bostadsrätt

Innan du bestämmer dig för att skaffa en swimmingpool till din bostadsrätt finns det några saker du bör tänka på. Nedan följer en checklista med saker som är bra att ta hänsyn till innan du sätter igång med projektet.

Behöver du tillstånd för att bygga en swimmingpool till din bostadsrätt?

Det finns olika regler för att bygga en swimmingpool beroende på vilken kommun du bor i. I vissa kommuner krävs det tillstånd från kommunen för att bygga en pool. Andra kommuner kräver inget tillstånd alls, medan vissa kräver tillstånd från både kommunen och bostadsrättsföreningen. Innan du påbörjar bygget av din swimmingpool är det därför viktigt att ta reda på vad som gäller i din kommun.

Vad innebär det att ha en swimmingpool?

Att ha en pool innebär mer jobb än vad många tror. Förutom själva bygget kräver poolen också regelbunden skötsel för att hålla vattnet rent och fräscht. Det kan innebära daglig rengöring av poolen, regelbunden kontroll av pH-värdet och tillsättning av kemikalier för att hålla vattnet balanserat. Dessutom kan det krävas extra arbete med att hålla poolområdet rent och snyggt.

Vilka olika typer av pooler finns det att välja på?

Det finns olika typer av pooler att välja mellan, beroende på dina önskemål och budget. Här är några av de vanligaste pooltyperna:

  • Traditionsenliga pooler: Detta är den vanligaste typen av pool och finns i olika storlekar och former. De kan byggas ovan- eller under marknivå och kan anpassas efter din trädgård.
  • Spapooler: Dessa pooler kombinerar en pool med ett spa och är perfekta för avkoppling och terapi.
  • Ovanmarkspooler: Dessa pooler är billigare än traditionella pooler eftersom de inte kräver någon utgrävning. De är lätt att installera och kan demonteras vid behov.
  • Trädgårdspooler: Dessa pooler är små och är utformade för att passa in i en trädgård. De är perfekta för barn och kan vara portabla eller permanenta.

🔗 Läs mer om olika typer av pooler på Svenska Poolfabriken

Sammanfattning

När man ska skaffa en pool till sin bostadsrätt så finns det vissa saker att tänka på. Det kan krävas tillstånd från kommunen och bostadsrättsföreningen, och det innebär också regelbunden skötsel för att hålla vattnet rent och fräscht.

Det finns olika typer av pooler att välja mellan, såsom traditionsenliga pooler, spapooler, ovanmarkspooler och trädgårdspooler. Det är viktigt att ta hänsyn till både kostnad och underhåll innan man bestämmer sig för att skaffa en swimmingpool till sin bostadsrätt. Så vårt tips är att du kollar upp det som krävs och därmed önskar vi dig mycket nöje med din swimmingpool.

Lämna en kommentar

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780