Undvik dyra krediter för att klara av vintern

Vi är många som oroar oss inför den kommande vintern. Höga energikostnader, stigande matpriserna och höjda bostadsräntor.

En del har säkert tänkt tanken om att ta ett sms lån om situationen blir för tuff, men det är inget som rekommenderas. Sms lån är dyra enligt hittasmslån och de kan komma att bara försämra din ekonomi i det långa loppet.

Smslån lämpar sig för situationer där du kommer att kunna betala tillbaka hela lånet snabbt, exempelvis om du fått en faktura som förfaller någon vecka innan löning eller om bilen gått sönder och behöver akut reparation.

Men när det kommer till att låna pengar för att betala fasta avgifter såsom el och amortering är det fel att välja dyra krediter. Sms lån kan ha effektiva räntor på så höga som 50%, vilket innebär att ett lån på 2000 kr kan innebära en återbetalning 3 500 kronor eller mer.

Andra sätt att låna pengar

Det finns möjlighet att ta lån på andra sätt än just via sms lån. Allra viktigast är att du planerar för framtiden och räknar på hur mycket du har möjlighet att betala tillbaka per månad.

Det kan vara svårt att göra den beräkningen i situationen vi befinner oss i jus nu, och därför är det inte klokt att ta an ett lån med en hög månadskostnad i dagsläget.

Om du behöver låna pengar är det allra bästa att jämföra lån, så att du får en översikt över vilka lånemöjligheter som finns tillgängliga för dig.

Ibland kan det också vara bra att låna med säkerhet, eller ha en medlåntagare, eftersom det som regel ger en lägre ränta, dock blir ni då två som delar på låneansvaret.

Allra lägst lånekostnad brukar du få om du kan öka på ditt bolån. Om bostadsrätten eller huset är värt mer än det är belånat kan det vara en god idé, dock har även bolåneräntorna ökat på senare tid, så var säker på att du har råd med lånet innan du väljer att gå vidare med det.

Lämna en kommentar

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780