Mäklarkostnad vid lägenhetsförsäljning

När det är dags att sälja sin lägenhet är det bekvämt och tryggt att ha en fastighetsmäklare som sköter allt det praktiska i samband med visningar och kontraktsskrivning. En mäklare hjälper också till med en korrekt marknadsvärdering av din bostad samt ger tips om hur du kan öka försäljningspriset genom att styla hemmet inför fotografering och visning.

Hur mycket kostar det att anlita en mäklare?

Det varierar hur mycket en fastighetsmäklare tar betalt beroende på vilken bostad mäklaren hjälper till med att sälja. Mäklararvodet ligger för det mesta på 30 000 kr och uppåt. Vilket pris som du kommer att få betala beror på i vilken kommun du bor, vilken mäklare du anlitar och hur mycket din bostad är värd. På sidan mäklararvode.nu hittar du all information du behöver om mäklararvoden och du kan även beräkna vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostad.

Mäklarkostnaden varierar

Olika mäklare använder sig av olika prismodeller och om du är en duktig förhandlare kan du också komma överens med din mäklare om ett extra förmånligt pris. Ett mäklararvode kan bestå av ett fast pris eller ett provisionspris där mäklare får betalt i procent av försäljningspriset. Många mäklare använder sig dessutom av en trappmodell där de får en viss procent av slutsumman upp till utgångsbudet medan de får extra betalt om priset stiger över utgångspriset.

Fördelar med att anlita en mäklare

Det finns många fördelar med att anlita en mäklare vid bostadsförsäljningen. Priset blir nästan alltid högre tack vare en bred marknadsföring och mäklarens kompetens av försäljning. De flesta mäklare anlitar en professionell fotograf som tar bilder på bostaden vilket gör att den lyfts fram på rätt sätt och lockar många köpare som driver upp priset vid budgivningen. Ytterligare en fördel är att mäklaren sköter kontakten med potentiella köpare och tar hand om allt det praktiska med köpeavtal och kontakt med banker.

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
 
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Lämna en kommentar

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780